Integrerad Ridkonst

 

Långgutes

Integrerad Ridkonst

 

Nedan finner Ni Christina Drangels egen förklaring till hennes filosofi;

 

"-vi arbetar med att skapa "Den magiska mixen" , det gör vi med utgångspunkt från hästens och ryttarens individuella behov och inbegripet dessa bådas omvärldsfaktorer.

 

-IRK är inte en enskild disciplin. Det är god grundridning som syftar till att göra hästen stark och smidig och hållbar och glad oavsett om den ska vara hopphäst, körhäst, dressyrhäst eller westernhäst eller annat.

 

-vi fokuserar inte på en viss bestämd form utan mer på övningar som gymnastiserar hästen; mycket arbete sidvärts med kraftig tvärning och emellanåt i ett undertempo för att häst och ryttare ska kunna, rent inlärningstekniskt prova ett nytt rörelsemönster.

 

-i vår stora verktygslåda har vi bl a tteamövningar, ttouch, långtygel, rakriktande longering, övningar för att medvetandegöra ryttaren, bomövningar som inte måste syfta till hoppning, gymnastiserande uteridning, arbete vid handen, fitnessövningar till ryttaren, inlärningspedagogiskt underbyggd inlärning både vad gäller hästen och ryttaren samt ett coachande förhållningssätt.

 

-tyngdpunkten ligger på HUR vi använder övningarna och inte att vi använder dem. Du kan longera rakriktande på ett sätt som bryter ner hästen också. Detta HUR kräver guidning och måste upplevas då det bl a innefattar att skola ögat och även handens känslighet samt skapa ett grundtänk kring elasticitet, smidighet och rörlighet med anpassad tonus."

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Jeanette Jonsson. All rights reserved.

 

Senast uppdaterad 180228